برنج پارس
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا برنج از سفره خانوارها حذف می شود؟

به گفته دبیر اتحادیه موادی غذایی: بیشتر اقشار آسیب پذیر مصرف برنج را از سفره خود کاهش داده و به کالاهای ارزان قیمت تری مانند: ماکارونی روی آورده اند. بنابراین می توان گفت در این شرایط نوع، الگوی تغذیه و خرید مواد غذایی تغییر می کند.

وقتی برنج نسبت به دو سال گذشته ۲۰۰ درصد گران می‌شود، مردم نوع تغذیه خود را کمتر می‌کنند تا هزینه کمتری کنند و بهره‌وری بیشتری داشته باشد. برای مثال خرید ماکارونی در این مدت خوب بود.

دبیر اتحادیه خاطرنشان کرد: برای برنج فعلا خریدار زیادی وجود ندارد، حتی شرکت‌ های پخش‌کننده برنج خارجی را به اجبار همراه با روغن می‌فروشند. برای مثال اگر بیش از میزان مشخصی روغن بخواهیم باید در کنار آن ۱ تن برنج هندی به صورت اجباری بخریم.

دبیر اتحادیه مواد غذایی در ادامه تصریح کرد: امیدواریم دولت آینده از تخصص و مشارکت بازار و افراد توانمند از نظر تجربه، سرمایه و حقوقی در جهت رفاه مردم استفاده کنند.

زنگ خطر حذف برنج

زنگ خطر حذف برنج از سفره مردم،مدت‌ هاست که آمارهای رسمی و البته آنچه در بازار می‌گذرد، بیانگر روند افزایشی قیمت برنج اعم از داخلی و خارجی است؛ به طوری که گاهی تا ۱۰۰ درصد و بالاتر نیز رشد قیمت آن ثبت شده است. طی ماه‌ های اخیر از سرعت رشد قیمت برنج در مقاطعی کاسته شده اما به هر صورت روند همچنان افزایشی پیش می‌رود. در ادامه با وب سایت برنج پارس همراه باشید تا جزییات بیشتری کسب کنید.

زنگ خطر حذف برنج از سفره مردم

قیمت برنج ایرانی در بازار، بدون توقف در حال افزایش است و مصرف‌کنندگان در هر خرید با قیمت‌های نجومی بالاتری روبه رو می‌شوند. برنج‌ های مرغوب و نام‌ آشنایی که سال‌ ها در آشپزخانه هر ایرانی پیدا می‌شد، حالا کیمیا شده‌ و به اسم برنج لوکس، فقط برای یکسری از قشر جامعه قابل تهیه است. قیمت ۸۰ هزار تومانی هر کیلو از این برنج‌ های لوکس در تهران که یک ماه پیش عجیب و باورنکردنی به‌ نظر می‌رسید حالا نه‌ تنها عجیب نیست بلکه از قلب پایتخت به شمال هم رسیده و امروز آنهایی که می‌خواهند برنج مصرفی‌خود را با واسطه‌ های کمتر و به‌ طور مستقیم از شمال کشور سفارش بدهند هم با قیمت‌ هایی مواجه می‌شوند که به سختی می‌شود آن را باور کرد.

برنج ایرانی بیش از ۵۵ درصد گران شد

این در حالی است که طبق بررسی گزارشی که اخیرا مرکز آمار ایران در رابطه با متوسط اقلام خوراکی اعلام کرد نشان می‌دهد که در رابطه با وضعیت برنج، تورم با شدت بیشتری رشد کرده است؛ به طوری که برنج ایرانی که در شهریور ماه سال گذشته به طور متوسط هر کیلو ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت داشته، در مرداد ماه امسال به بیش از ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده و در شهریور ماه نیز متوسط قیمت تا حدود ۴۳ هزار تومان بوده است.

برنج ایرانی تا ۴۷ هزار و ۷۰۰ تومان نیز فروش رفته است که نشان می‌دهد نسبت به مرداد ماه امسال ۱۱.۲ درصد و در مقایسه با شهریور ماه پارسال ۵۵.۷ درصد گران شده است.

برنج ایرانی در مرداد ماه امسال تورم نقطه به نقطه (میزان افزایش قیمت نسبت به مرداد ماه سال گذشته) ۴۲.۹ درصد را پشت سر گذاشته بود که این تورم در شهریور ماه رشد بیش از ۱۲ درصدی داشته است.

محصولات پیشنهادی

برنج لاشه هاشمی ریز

تومان۳۸.۰۰۰

برنج شیرودی

تومان۵۰.۰۰۰

برنج عنبربو فوق اعلاء

تومان۵۴.۰۰۰

برنج علی کاظمی

عامل مهم گران شدن قیمت برنج

مشاور نظام صنفی کشاورزی مشکلات پس از تولید، مدیریت بازار و ضعف در نظارت را علت اصلی گرانی دانست و گفت: دولت و حاکمیت باید تمهیداتی بیندیشند که موضوع را بیشتر نظارت کنند، چرا که اختلاف کنونی مزرعه تا بازار ۲۵۰ درصد است.

همانطور که مشاهده می شود در سایه ضعف و نظارت های ضعیف که البته می تواند عامدانه نیز رقم خورده باشد، بازار برنج کشور بدون برنامه ریزی و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا به حال خود رها شده و همین مسئله به افزایش شدید قیمت ها کمک کرده است؛ واقعیتی غیرقابل انکار که معیشت میلیون ها ایرانی را به مخاطره انداخته و عملاً برنج را از سفره اکثریت جامعه حذف کرده است.