برنج پارس
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم

تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم

برنج جزو اصلی‌ترین مواد غذایی دنیا، به خصوص کشور ایران می‌باشد. برنج‌های ایرانی بسیار معروف، مرغوب و باکیفیت می‌باشند و در استان‌های زیادی از جمله استان‌های مازندران، گیلان و گلستان کاشته و برداشت می‌شوند. برنج ایرانی در انواع مختلفی و در دو سری (برنج کشت اول و کشت دوم) کاشته و برداشت می‌شود. در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا به بررسی تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم بپردازیم.

 

برنج‌های ایرانی را بشناسید

برنج ایرانی

در بین کشورهای کشت کننده برنج در ایران، کشور ایران جزو بالاترین رده‌ها می‌باشد. یکی از بهترین و مرغوب‌ترین برنج‌های مصرفی در دنیا، محصول کشور ایران و کشت شده در استان‌های مازندران، گیلان، گلستان، خوزستان، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان می‌باشند؛ در بین استان‌های نام برده شده، استان‌های گیلان و مازندران بهترین تولید کنندگان برنج‌های ایرانی می‌باشند. از بهترین برنج‌های کشت شده در ایران می‌توان به گونه هایی نظیر:

  • برنج صدری (برنج صدری، بهترین برنج ایرانی می‌باشد)
  • برنج هاشمی
  • برنج طارم
  • برنج امراللهی
  • برنج بینام
  • برنج شیرودی
  • برنج فجر

در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا اطلاعاتی را در زمینه برنج کشت اول و دوم در اختیار شما قرار داده و سپس به تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم بپردازیم.

تفاوت برداشت برنج فصل اول با فصل دوم

در زراعت برنج، برداشت در دو فصل مختلف انجام می شود: فصل اول و فصل دوم. هر دو فصل برداشت ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. در این بخش به تفاوت های برداشت برنج فصل اول و دوم می پردازیم و اطلاعات کاملی در مورد هر دو فصل در اختیار شما قرار می دهیم.

برداشت برنج فصل اول

برنج فصل اول (یا برنج خزانه) به برنج هایی گفته می شود که در بهار و تابستان برداشت می شود. برنج فصل اول دارای ویژگی های زیر است:

  • کیفیت بالا: برنج فصل اول معمولا کیفیت بهتری نسبت به برنج فصل دوم دارد. زمان برداشت در فصلی است که شرایط آب و هوایی مساعدتر دارد که باعث بهبود کیفیت برنج می شود.
  • دانه‌های درشت‌تر: برنج فصل اول دانه‌های درشت‌تری دارد که می‌تواند نقش مهمی در تهیه غذاهایی مانند پلو و خورش داشته باشد.
  • قیمت بالا: برنج فصل اول به دلیل مرغوبیت بالا و دانه های درشت معمولاً قیمت بالاتری نسبت به برنج فصل دوم دارد.
مطالب پیشنهادی  مرکز فروش برنج شمال

برداشت برنج فصل دوم

برنج فصل دوم (یا برنج تابستانی) در پاییز و زمستان برداشت می شود. برنج فصل دوم دارای ویژگی های زیر است:

  • کمترین خطر آبیاری: یکی از مزایای برنج فصل دوم کمترین وابستگی به آب است. در پاییز و زمستان معمولاً بارندگی طبیعی زیاد است که نیاز به آبیاری مصنوعی را کمتر می کند.
  • قیمت مناسب: به دلیل کمترین هزینه آبیاری و شرایط آب و هوایی متفاوت، معمولا برنج فصل دوم با قیمت مناسب تری در بازار عرضه می شود.
  • استفاده در تهیه غذاهای خاص: برنج فصل دوم دانه های ریزتری دارد که برای تهیه محصولاتی مانند اسنک برنج، دسر و شیرینی بسیار مناسب است.

با توجه به تفاوت های ذکر شده انتخاب برنج فصل اول یا دوم بستگی به سلیقه و نیاز شخصی شما دارد. همچنین برای برخی افراد ترکیب هر دو نوع برنج در تهیه غذا نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت. در نهایت با توجه به موارد مصرف و سلیقه خود می توانید از انتخاب بین برنج فصل اول و فصل دوم لذت ببرید. حال در ادامهف به توضیحات کامل تری در این زمینه می پردازیم.

منظور از برنج کشت اول چیست؟

برنج کشت اول

پیش از بررسی تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم باید به این موضوع بپردازیم که اصلاً منظور از کشت اول و دوم چیست؟ یک برنج ایرانی در دو سری می‌تواند کشت شود. برنجی که در سری اول یعنی در ماه فروردین کشت آن آغاز می‌شود، برنج کشت اول نام دارد. این کشت شامل مراحل آماده‌سازی بذر برنج، تهیه و آماده‌سازی خزانه جهت بذر پاشی، آماده‌سازی شالیزار یا دشت جهت کاشت برنج، رشد و نمو بذر برنج در خزانه، کاشت برنج، از بین بردن علف‌های هرز موجود در شالیزار و در آخر، رشد خوشه‌های برنج و کشت آن‌ها در ابتدای تیر ماه می‌شود.

مطالب پیشنهادی  طرز تهیه ته دیگ مجلسی

مزایای برنج کشت اول

  1. در این کشت، سموم به خوبی استفاده شده‌اند.
  2. نسبت به برنج کشت دوم، بهره‌برداری ساده‌تری دارد.
  3. پخت مناسب مخصوص طبخ.
  4. به هنگام طبخ، عطر و طعم بسیار خوبی دارد.

معایب برنج کشت اول

  1. باید خاک و بستر مناسبی داشته باشد.
  2. بسته به نحوه کاشت آن، کیفیت برنج تغییر خواهد کرد.
  3. نسبت به برنج کشت دوم، عطر و طعم پایین‌تری دارد.

 

منظور از برنج کشت دوم چیست؟

برنج کشت دوم

پس از برداشت برنج سری اول، مجدد مراحل کاشت و برداشت برنج در همان سال آغاز می‌شود که زمان برداشت سری دوم در فصل پایین و در آبان ماه فرا رسیده که به آن، برنج کشت دوم گفته می‌شود. مراحل انجام کشت دوم مشابه کشت اول می‌باشد؛ تنها تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم این است که در زمان تهیه و آماده سازی خزانه در سری دوم، نیازی به گرم نگه داشتن بذر نمی‌باشد، چرا که نور آفتاب در تابستان، بذرها را گرم نگه داشته و باعث رشد و نمو آن‌ها می‌شود.

در برنج‌های کشت دوم باید از گونه‌های مقاوم در برابر سرما و زودرس استفاده کرد؛ چرا که رشد این برنج‌ها در فصل سرد پاییز انجام می‌شود و در صورتی که بذرها در برابر سرما مقاوم نباشند، محصول از بین می‌رود. در زمان کشت دوم، کشاورزان تنها باید از برنج‌هایی با طبع گرم استفاده کنند. از جمله برنج‌های زودرس و مقاوم در برابر سرما می‌توان به گونه‌های بینام و امراللهی اشاره کرد؛ این برنج‌ها نسبت به گونه‌های هاشمی و طارم زودتر رشد کرده و از مقاومت بیش‌تری برخوردار می‌باشند.

مزایای برنج کشت دوم

  1. طبخ با پخت بسیار بالا.
  2. نسبت به برنج کشت اول از عطر و طعم بالاتری برخوردار است.
  3. ضریب درصد مرغوبیت بسیار بالایی دارد.
مطالب پیشنهادی  برنج بخورید، رژیم بگیرید

معایب برنج کشت دوم

  1. بدلیل مشکلات آب و هوایی، بهره برداری آن سخت و مشکل است.
  2. بدلیل سختی در بهره‌برداری، قیمت بالایی دارد. در واقع می‌توان گفت که برنج کشت دوم جزو گرانترین برنج ایرانی به شمار می‌رود.
  3. نسبت به کشت اول، یک بار بیش‌تر به خوشه‌ها سم زده می‌شود.

 

تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم در چیست؟

برنج‌های کشت دوم و کشت اول می‌توانند تفاوت متعددی داشته باشند ولی از اصلی‌ترین تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کیفیت بالاتر برنج کشت دوم

برنج‌هایی که در سری دوم کشت می‌شوند، از ساقه ترمیم شده برنج سری اول به دست آمده‌اند؛ از این رو، میزان برنج کشت شده در سری دوم کم‌تر از سری اول می‌باشد ولی از طرفی دیگر، کیفیت آن بالاتر است؛ همچنین برخی از کشاورزان جهت افزایش کیفیت کشت دوم، به زمین کود اضافه می‌کنند.

2. پخت و عطر برنج کشت دوم و اول

برنج کشت دوم نسبت به برنج کشت اول از عطر بهتری برخوردار بوده و خوش پخت‌تر نیز می‌باشد. علت این تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم این است که برنج دوم در هوای خنک پاییزه و با زاویه تابش نور خورشید مناسب رشد می‌کند؛ همچنین به علت فاصله زمانی بیشتر آخرین سم پاشی کشت دوم برداشت آن نسبت به کشت اول، برنج بهتری نیز حاصل می‌شود.

3. تفاوت قیمت و دانه‌ها

آخرید تفاوت برنج کشت اول با برنج کشت دوم این است که دانه‌های برنج کشت دوم نسبت به برنج کشت اول درشت‌تر می‌باشند. همچنین قیمت برنجی که در سری دوم کشت می‌شود، بیش‌تر از برنج کشت شده در سری اول می‌باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع برنج کشت اول دوم، بهترین برنج ایرانی و قیمت برنج با مجموعه برنج پارس در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *